Återhämtning efter en hektisk period


Vad kan man göra för att återhämta sig efter en hektisk period?


Ja, man och man. Jag kan bara prata utifrån mig själv och berätta vilken strategi jag numera brukar använda. 


Du som känner till min historia vet att jag inte alltid haft dessa verktyg med mig. 

.

Tålamod – Det är ju så jäkla tråkigt att vara trött och energilös. Jag hatar den känslan och kan lätt få för mig att den kommer hålla i sig för tid och evighet. Att “nu är allt kört” och nu kommer jag aldrig tillbaka. 


Men jag VET att det bara kräver tålamod. Tåla modet att inte göra någonting. Sova, ligga i soffan och titta på tv, vila utan att läsa, prata med någon eller reflektera över mer än de tankar som kommer och går. Skittråkigt om du frågar mig. Men just precis det jag behöver där och då.

.

Tillit – Ha tillit till att det kommer andra dagar. Inte måla fan på väggen och ta ut nederlaget i förväg. Bara vila i att det kommer att bli bra igen.

.

Tanke – När jag vilat och sovit så är det lätt att fastna i den lunken. När jag drabbades av utmattning 2002 kan jag nu i efterhand se att jag fastnade i den fasen, vilket senare ledde till utmattningsdepression. 

Så när jag vet att jag har sovit ikapp och vilat börjar jag arbeta med tankarna. Inte händerna eller kroppen, bara tankarna. Jag affirmerar och ger mig själv kraft i mina budskap, även om de känns falska till en början. 

Det kan låta ungefär såhär: ”Jag är kreativ och stark och allt jag vill göra kan jag göra”. Jag förundras varje gång över att affirmationerna hjälper mig. I det här stadiet hjälper det också att prata med andra som ger mig energi.

.

Handling – till sist är det den förlösande handlingen som får ta plats. 

Det du läser just nu är resultatet efter några dagars återhämtning. Att skriva är en stor del av min kreativitet och jag känner när jag väl kör igång och GÖR hur energin och glädjen bubblar i mig. I´m back😉

.

Den här gången gick jag igenom processen relativt fort. Det har tagit betydligt längre tid andra gånger. Kanske gick det fortare tack vare att medvetenheten kickade in direkt. Oavsett ska fortsätta fortsätta varva vila och kreativt skapande, för att jag vill och för att det ger mig den där pusselbiten som är så viktig för att jag ska må bra.

.

Önskar att dessa rader hjälper dig som behövde läsa detta just nu.

.

Kom ihåg att det finns en fråga du kan ställa dig varje dag;

Vad behöver jag just idag?

.

Vill du läsa min historia hittar du min bok bl.a. HÄR

Vill du ha boken signerad hittar du den även HÄR

.

Camilla

.

Kategorier: : Energi, Leva kreativt