Att hämta energi och glädje ur kreativiteten

Är du kreativ? 

Ja.

Utan att veta någonting om just dig är svaret på den frågan ja, eftersom vi alla i grunden är kreativa. Mer eller mindre. Utan vår kreativitet hade vi inte klarat vardagen, eftersom vi hela tiden måste tänka nytt och lösa de problem och konflikter som uppstår.


Sedan kan vi vara olika mycket kreativa, och ha olika förhållningssätt. 

Vissa är kreativa när de tvingas vara det, medans andra ständigt och aktivt letar efter nya lösningar, utforskar, testar och tar sig framåt. Det är kanske oftast dem vi tänker på när vi pratar om de kreativa människorna.

.


Och för den som vill bli mer kreativ går det att träna upp, till en förmåga och ett förhållningssätt som genomsyrar livet och allt du möter och drömmer om. 

Den som inte aktivt övat sin kreativitet eller har det kreativa förhållningssättet med sig, kanske inte testar sina idéer lika ofta och får därför inte lika många nya idéer att testa - vilket leder till färre erfarenheter. 

Everything goes around med andra och engelska ord, och kreativitet föder kreativitet - och ännu mer motivation helt enkelt.


Kreativitet är också en stark drivkraft hos oss människor och vi mår bra av att få bidra med nya idéer, utveckla, skapa och förbättra. Om vi blir kreativt understimulerade kan det få oss att känna att vi ”står still” eller ”saknar något” 

Kreativitet handlar helt enkelt om hälsa och något vi måste ta på allvar. Om än med lekfullhet.


Så fyll på ditt kreativitets-konto om du vill våga mer, hitta nya lösningar, våga testa nytt och utvecklas.Hur gör man det då?

Jo, genom att ge kreativiteten näring.

Grunden handlar om att GÖRA. Kreativitet innebär handling. Att testa. Skapa något nytt.


Utgå från det du är intresserad av och utveckla det. Eller testa något helt nytt. I båda fallen ska det vara något som utmanar dig att tänka i nya banor.

.


Börja med att skriva en lista på saker som du vill testa - och kör igång!

Obs! En sak du ska se upp med, det är ditt motstånd att testa och att komma igång. Det kan då vara rädslan som stoppar dig. Osäkerheten inför det nya. Att det hela plötsligt verkar såååå jobbigt eller såååå ointressant, att du helt enkelt inte kommer igång.

För det finns ofta ett motstånd i att göra eller skapa något nytt. Hjärnan känner inte igen situationen och varnar oss för att vi är på djupt vatten. Lyssna inte på de varningarna! Det som står på din lista över saker du vill testa handlar förmodligen inte om att gå på kanten av ett brant stup;)

Nej, utan att veta vad som står på din lista över saker du skulle vilja göra och skapa, så handlar det nog inte om att balansera på kanten till det där stupet. 

Kanske handlar det om något du brukade skapa när du var liten, ett intresse du vill ta upp och utveckla? Det där som du som yngre bara gjorde utan att tänka på vad omgivningen skulle säga eller vad resultatet skulle leda till. När du fick en idé, om att måla något, bygga något och satte igång direkt, och trodde på dina idéer.


Gör samma sak idag. 

Det finns så mycket energi och glädje att hämta ur din kreativitet.Receptet blir alltså följande:

  • Skriv din lista på saker du skulle vilja göra och skapa
  • Se upp med motståndet som kan uppstå i tankar och känslor
  • Testa, utforska, lek och ha roligt!
  • Och nästa gång någon frågar om du är kreativ, så kan du svara ja utan att tveka:)


Ha så kul:)

Camilla

Du hittar mig på Instagram under namnet @millandante där du kan följa min kreativitet och livet som kreatör och företagare.


VILL DU HA EN GRATIS GUIDE OM ATT LEVA KREATIVT?

Hur du blir mer kreativ och varför kreativiteten är så viktig?

Ladda ner guiden Att leva kreativt HÄRKategorier: : Energi, Kreativitet, Leva kreativt