Nio tips för att mjukstarta igång din kreativitet


Att gå och längta efter ett kreativt liv men inte få någonting gjort kan verkligen dränera en helt på energi. 


Du är värd mer än så.


Så här följer ett recept med nio punkter som en mjukstart för att väcka din kreativa energi.


Kommer du på fler eller andra punkter som du går igång på mer, så skriv ner dem och följ ditt egna recept. 

Det viktigaste är att köra igång på något sätt.De nio punkterna:

1. Avsätt tid så du vet att ingenting stör din stund, oavsett om du planerat in en eller flera timmar.

2. Stäng av mobilen. Detta är din stund och världen går inte under för att du inte är nåbar. Om du behöver, meddela dina närmsta att du har mobilen avstängd.

3. Ta en kort promenad. Gå gärna en sväng du inte brukar gå och fokusera på det du ser. Titta upp, ta in och låt tankarna komma men släpp iväg dem igen och fokusera på hur omgivningen ser ut.

4. Väl hemma igen förbereder du en plats där du kan sitta bekvämt och ifred med en skrivbok, lite frukt, nötter, en smoothie, citronvatten, en termos med te, kaffe eller vad du nu gillar.

5. Ta sedan en varm dusch och skrubba hela kroppen. Det funkar fint med lite olivolja blandat med socker (eller salt för lite grövre skrubb) och avsluta med att duscha så kallt du kan. Jobbigt. Men det väcker både kropp, sinnen och främjar kreativiteten.

6. Smörj in hela kroppen och ta på dig kläder du känner dig bekväm i.

7. Sätt dig vid din förberedda plats och blunda. Dra in tio djupa andetag (in genom näsan och ut genom munnen) och släpp ner axlar och käkar. Låt tankarna komma och gå. Var det längesedan du satt rätt upp och ner och gjorde ingenting kan rastlösheten kicka igång. Men sitt så länge du kan och bara registrera vad som händer inom dig.

8. Ta fram din skrivbok och skriv ner de tankar som kommer till dig. Är det jobbiga tankar som kommer så skriv ner alla problem och orostankar på en egen sida (har du en lösning på problemet, skriv ner den också men har du ingen lösning så släpp det så länge) och vänd sedan blad och fokusera på de lustfyllda tankarna. Skriv vilka drömmar du har, vad du längtar efter och skriv också en lista på saker du skulle vilja skapa framöver.

9. Välj en sak från listan du skulle vilja skapa och planera för just detta. När kan du avsätta tid nästa gång? Vad behöver du skaffa för material och förbereda till dess? Vad vill du ha gjort på den stunden?


Låt säga att du drömmer om att ha en fotoutställning framöver men att drömmen just nu verkar långt borta. Tänk då baklänges och se vad du behöver göra nu, som ett första steg för att så småningom nå din dröm.


Efter ett steg, en inplanerad och kreativ stund är du igång! Då tillhör du inte dem som bara drömmer, utan du har startat din resa och lever i din kreativa dröm. Om du så bara avsätter en kort stund vid varje inplanerat tillfälle.


Receptet handlar helt enkelt om att avsätta tid och att bara göra det, även om du inte har lust just då.


Lust och motivation väcks när vi gör. 

Och målet är själva resan som du vet:)När jag själv tar mig de här stunderna (även om alla punkter på listan inte är med alla dagar) och avsätter tid med mig själv, mina tankar och fokuserar på det jag vill skapa, då känner jag ett tydligare fokus och har lättare att se helheten. Det blir tydligt vad jag mår bra av, vad jag vill och vart jag är på väg. Och även om det dyker upp hinder och jobbiga saker längst vägen vet jag var och hur jag kan hämta tillbaka min energi.

Så använd mitt recept, eller skapa ditt egna. Det viktigaste är att du hittar dina stunder och ger dig själv tillåtelse och möjligheten att utvecklas, skapa och göra det där du vill. 


Det behöver som sagt inte sluka så mycket tid. Det behöver bara göras:)Vill du ha hjälp? 

Vill du arbeta tillsammans med mig med verktyg som hjälper dig utforma det du vill skapa och våga tro på det du gör? 

Så du helt enkelt kan gå mot din dröm, genomföra dina idéer, nå ut och leva mer kreativt - oavsett hobby eller business.


Prenumerera i så fall på INSPIRATIONSBREVET HÄR så får du information när dörrarna öppnas till mina kurser och medlemskap, samt löpande inspiration rakt in i din mailkorg.

Kanske är det du som inom kort lever din kreativa dröm fullt ut?

Ta vara på det som är du, det du har att ge och din tid här på jorden.


CamillaKategorier: : Energi, Kreativitet, Leva kreativt